Nov 2010 16
Ionel a postat un comentariu intreband despre secretul unei afaceri online sigure.
Ceea ce m-a facut sa ma intreb daca exista asa ceva…
Dupa cugetari indelungate (vreo 49 de secunde), asa grait-a Vili:
Ionel, bine ai venit! Apreciez feedback-ul tau. Din cate vad eu, exista cam doua categorii de oameni care fac sume obscene de bani pe net:
Unii care au inceput de demult (1999-2001) si au avut bafta porceasca (au crescut deodata cu Adsense, Adwords si “industria” de produse informationale si de afiliere; astia faceau mii de para pe zi cu efort minuscul si fara sa stie exact cum si de ce 🙂 Vrand nevrand,  pe parcurs si-au dezvoltat tehnicile lor.
A doua categorie: cei care au ratat “goana dupa aur” dar i-au copiat pe primii si le-au dezvoltat si mai mult tehnicile, compensand lipsa de bafta  cu tenacitate si munca multa.
Deci, afacere sigura=bafta sau tenacitate. Sau amandoua ..

Eu m-am tot uitat dupa valul urmator de bafta; bani cu Facebook a sunat bine acum 6 luni dar nu’s convins ca e chiar asa de profitabil cum pretind unii. Noul val care vine este “bani pe net mobil” pt ca rata de utilizatori de celulare fata de utilizatori de computere este uriasa; pe masura ce lumea incepe sa foloseasca celularul ca sa acceseze netul, se deschide o piata imensa si inca nu se stie exact cum se va mulge, asa ca cei care o bunghesc primii o sa dea niste tunuri barosane 🙂 Pana atunci, sufleca coatele si invata tot ce prinzi in materie de internet marketing.
Si nu cred ca exista secrete ale succesului; mai degraba formule 🙂
A.  succes (100%)=cunostinte tehnice (60%) + incredere ca poti(40%)
Partea proasta: suntem maestrii la gasit motive tip “asta nu merge, o fii vreo cacialma” si ne autosabotam de zor. Ne sta propriul cap in cale si pana nu-l limpezim nu facem mare scofala. Intreaba-ma de unde stiu 🙂
B.  95% din activitatea  celor care fac o gramada de bani pe net e  identica cu cea a celor de rand.  Restul de 5% ramasi sunt “secretul” succesului.  Aprofundarea primilor 95% formeaza baza necesara identificarii celor 5%.
C. Daca faci zilnic un pas mic de doar 1% in directia scopului dorit, in trei luni si un pic ajungi la 100%!
Concluzie: siguranta afacerii online e direct proportionala cu efortul si perseverenta depusa.
Am zis! 🙂
PS daca ai idei mai bune sau critici -baga la comentarii!
Sanatate si bani pe net!
Vili

6 Comments

 1. Flavius says:

  Afacere sigura… nu exista nicaieri 🙂 pe net ai posibilitatea sa incepi afaceri cu o investitie minima iar daca nu merge te poti opri oricand fara sa pierzi multi bani, asta e avantajul pe internet fata de o afacere offline unde trebuie sa investesti mult mai mult.

 2. ioana alexandra says:

  Stimate domn, tin sa va spun ca sunt impresionata de perseveranta de care dati dovada…
  as dori sa urmez pas cu pas informatiile,ma motiveaza.
  Imi doresc sa fac parte din comunitatea dumneavoastra,am nevoie de indrumare si de “da-i bataie si mergi inainte cu tupeu”
  va multumesc

 3. Vili says:

  Stimata doamna, bine ati venit! Felul oficial in care va adresati m-a facut sa zambesc. Poti sa-mi spui direct Vili 🙂
  Si eu am problema ta. Periodic, am nevoie de cate un sut in fund ca sa ma urnesc si sa-i dau bataie. Colac peste pupaza, mi-e greu sa ma concentrez pe o singura chestie fara sa ma fure peisajul; cand realizez ca am deraiat, caut pe internet vreo poveste de succes si-mi reamintesc de ce trebuie sa fac cateodata chestii care nu-mi plac sau ma plictisesc sau care ma scot din zona mea de confort. Asta este.

 4. Da intradevar o idee buna asta cu partea de domenii sau navigarea pe telefoane mobile.

 5. ciprian says:

  eu am sa-i dau bataie si am sa merg inainte cu Tupeu de data asta.Din pacate mi-am pierdut 3 ani din viata si vreo 30 mii euroi pana sa ma apuc de afaceri on-line. mult succes la toata lumea! si nu uitati cheia succesului: raportul transpiratie/inspiratie!

 6. BOBB says:

  Salut subscriu la ce a zis doamna Ioana.
  Va multumesc anticipat

Leave a Comment