Nov 2010 13
Cam tot ce tine de bani pe net apartine unuia din aceste modele:
1. bani cu bloguri.
2. bani cu afiliere
3. bani cu informatie
4. bani cu magazine online
5. bani cu programe/software
6. bani cu servicii online

Cele 3 industrii informationale care ruleaza mai multi bani pe net decat toate celelalte la un loc: industria curelor de slabire, a finantelor personale si a intalnirilor personale.
Planul de actiune pentru cele 6 modele are urmatoarele  numitoare comune:
1. market research. pe scurt, identifica o problema (cu cat mai arzatoare cu atat mai banoasa) si profileaza clientul ca sa stii cui si cum te adresezi.
2. cauta cuvintele cheie care descriu problema – acestea formeaza un schelet in jurul caruia vei dezvolta campaniile de promotie (vezi Google Keyword Tool, Market Samurai)
3. creeaza platformele de promotie (WordPress, Joomla, Blogger, Facebook, Squidoo, YouTube, Stumbleupon, etc)
4. stabileste cum faci bani (vanzare directa, afiliere, Adsense, CPA, articole, anunturi, liste, asociere, consultanta etc)
5. stabileste cum masori rezultatele (Google Analytics/Sitemeter/aWeber etc) si ce shimbi daca nu sunt bune
6. alege o solutie la problema. Nu-ti fa iluzii – cam tot ce scornesti a fost deja inventat asa ca nu-ti  pierde timpul. Studiaza concurenta si alege produsul, serviciul sau informatia care remediaza problema. Daca poti, imbunatateste-l/schimba-i formatul/aspectul/modul de prezentare etc (Daca ti-e lene du-te direct la Clickbank, Amazon, Comission Junction)
Tine minte: secretul succesului tau nu e atat in solutia in sine, cat  in pozitionarea sa fix in fata cumparatorului “infometat” 🙂
PS: considera punctele 1-5 ca o masina de bani, iar nr6 ca produsul de moment. Daca masina e buna, poti arunca orice solutie in ea si ea va scuipa bani.
Sanatate si bani pe net!

Leave a Comment