Nov 2010 08
Intoarce-ti creierii pe dos si absoarbe aceasta declaratie:
Concurenta ta indirecta poate sa-ti fie cea mai mare sursa de venit!
Suna a baliverna asa-i? Asa am zis si eu pana am inceput sa trag cu urechea la mai marii afacerilor online. Chiar saptamana trecuta am discutat cu doi amici cu doua businessuri diferite, despre acelasi subiect: faptul ca cea mai pretioasa posesiune a unei afaceri este lista de clienti. De ce?
LISTA=BANI
Exemplu: sa zicem ca esti afiliat la mobila de noi nascuti. Faci un site, il optimizezi, bagi nitzica campanie de Adwords si incepe sa picure trafic si vanzare. In mod normal, omul vine pe site, cumpara sau se uita, dupa care o tuleste. Partea proasta e ca odata cu el, a disparut si acea unica oportunitate de a face bani. Solutie: captarea informatiei vizitatorului pe (ai ghicit!) o lista.
Cum faci bani cu lista?
poza bani pe net

Cum faci bani cu lista?
1. evident: prin campanii periodice de promovarea produselor tale
2. mai putin evident: endorsed marketing/revenue share
Scurt pe doi, endorsed marketing inseamna promovarea produsului tau pe lista altora si viceversa.  Nu numai ca ei iti vand produsul tau prin lista lor (in schimbul unui comision), dar tu faci comision pe o gramada de produse ale altora vandute prin lista ta, plus ca iti cresti lista ta de clienti. Ura! Toata lumea castiga!
Conceptul de baza: “endorsed marketing” este CEA MAI PROFITABILA FORMA DE MARKETING pentru ca oamenii mai degraba cumpara un produs recomandat de cineva cunoscut decat bazat strict pe reclama produsului.
Exemplu: Oferta ta de mobila este compatibila cu o gramada de competitori indirecti: site-uri despre depresie post partum, site-uri de slabit dupa nastere, alimente pentru bebelusi, reducerea stressului matern, imbracaminte de copii mici. jucarii pt putzoi :), medicamente de copii, bla bla bla (orice probleme au noile mame)
PS1: Din mishunat pe diverse forumuri de bani pe net pot sa spun ca in general cel mai mare regret al celor care au succes este faptul ca nu si-au inceput listele mai devreme. Drept urmare tocmai am inceput-o pe a mea – m-am bagat pe aWeber si ma joc zilnic cu formele de opt-in. E uluitor ce diferenta face un cuvant sau amplasarea sau culoarea unui buton in procesul de conversie (convingerea vizitatorului sa se inscrie) (vezi poza)
Plus ca-mi tresalta inima de bucurie la sfarsitul fiecarei zile cand numar inscrierile, de zici ca sunt Dinu Paturica sau Louis de Funes in filmul  Avarul numarand bani 🙂
PS2: daca te inscrii la aweber prin linkul de mai sus voi primi un comision de afiliat asa ca multam anticipat !

Bafta si bani pe net!

Vili

1 Comment

  1. ora exacta says:

    Am aflat aceasta pagina, dupa ce am cautat despre Banii sunt in lista!

Leave a Comment