Jun 2010 07

Este oficial! Sufar de ADD =Attention Deficit Disorder adica sindromul “uita de la mana pana la gura”. Intru pe net cu un scop  (ex: studiat afaceri online) si peste 10 minute am trecut prin 15 siteuri si habar n-am ce cautam la inceput. Aaaa…Ce ziceam? Ok, mi-am amintit :))

Astazi satelizarea pe net a fost chiar faina pentru ca am retinut o gramada de chestii pertinente la ideea initiala: ce pot sa fac ca sa-mi cresc traficul pe site?

Uite ca fac un efort de memorie forensic si va arat pe unde am mishunat si ce am bagat la scufitza. Nota (in loc de prefata): pe net e cam ca in lumea reala. Conteaza cata lume stii, dar mai ales pe cine stii. Iar eu vreau sa fiu celebru in ochii lui Google ca sa-mi trimita trafic gratuit. Google defineste un link de la site-ul A la site-ul B ca un vot de la A pentru B. Si daca A are deja o reputatie beton (PageRank mare), atunci B primeste o injectie cu steroizi in vena de celebritate. PR e de la 0 la 10. Eu sunt 0, Google e 10 – bineinteles, ca doar ei au inventat PageRank 🙂

Deci punctul meu de pornire este: cum acumulez backlinkuri de la site-uri cu PR mare.

In softul pe care il folosesc la identificarea niselor de piata si studiul concurentei (Market Samurai), exista un criteriu pe care de-abea l-am bagat de seama: DMOZ Directory. Un scurt search si aflu ca DMOZ este cel mai mare si mai complet director web si sa fii listat pe el este un fel de mare smecherie – adica ajuta la PR.
Buuuuuun. Sa vedem cum intram. Schimb pe limba romana si intru la categorii si-mi dau seama ca habar n-am in ce categorie sa ma pun!
Repede dau fuga sa intreb pe WarriorForum din care  ajung pe Digital Point (alt forum beton de IM) unde cineva mentioneaza o solutie pe PR Log . Hei, se pare ca pe PR Log pot sa dau comunicate de presa gratuite si e si un backlink beton: PR=6 si Alexa=976 (in comparatie, eu am PR=0 si Alexa=1,900,972 ceea ce e cool pt ca am pornit de la 16 milioane acu’ 3 saptamani)

Surpriza!  linkul pentru raspunsul la intrebarea mea despre DMOZ pe DP Forum ma aterizeaza pe un press release facut de….ai ghicit: un roman! Sap un pic si dau de site si in stanga gasesc o lista de chestii cu ce am de facut  ca sa ajung celebru -EXACT CE-MI TREBUIA! Baietii ofera toate serviciile de pe lista, si se ocupa de campanii de link building. Cool – deci exista servicii la cheie ca sa te umflii’n pene pe net!

Sindromul meu ADD intra in actiune si dau click pe un link spre Rent a coder unde aflu ca practic pot sa externalizez orice task care e legat de afaceri online si ca romanii sunt seriosi (nr3 si nr 10 din topul listei de 240 de mii de “workers” care-si ofera serviciile).

Dau click pe alt “worker” si ajung prin Argentina. Prea mult A.D.D. – e cazul sa ma opresc. Am invatat destul pentru azi asa ca ma duc sa o frec un pic pe Facebook. Sper ca si tu ai gasit ceva informatie folositoare in brambureala asta .

Sanatate si  bani pe net! 🙂

Leave a Comment