De la zero la erou
May 2010 15

Post scriptum la inceput de pagina:    Ajutor! am nevoie de parerea ta. daca te grabesti, sari direct la sfarsitul articolului, la intrebarea cu litere de tipar.

Chestii de baza.
Caut hosting pentru domenii, bloguri, site-uri etc.
Partea proasta e ca sunt o carutza de companii si nu stiu ce sa aleg. WordPress (platforma acestui blog) recomanda Bluehost pt ca are autoinstall, bla bla bla. un prieten bun foloseste 1 and 1, Gatorhost e popular dar multi il injura etc.
In timp ce ma uitam la un video despre bazele programului wordpress, am avut o “stralucire despre produsul meu” (planul de termen lung). pe scurt, s-ar numi ceva de genul  “cum sa ajungi de la zero la erou in afaceri online”. partea buna e ca pe masura ce invat si scriu, practic dezvolt produsul. ce ma va deosebi de competitori este avantajul de a fi pluta. stiu exact ce simte cineva care are dorinta arzatoare de a invata si e intimidat de cantitatea uriasa de informatie si ar vrea o stea calauzitoare.  trebuie sa pastrez perspectiva asta pina ajung erou, pentru ca chestia asta e cheia de la usa sufletului cumparatorului 🙂
deci:
1. tre’ sa decid asupra unui host
2. sa decid asupra cuvintelor cheie
3. sa decid asupra unui domeniu care sa cuprinda cuvintele cheie
4. sa folosesc aceste cuvinte in toate setarile si descriptiile
5. sa clarific ce am de facut ca sa ajung pe prima pagina in Google
6. sa cresc traficul concentrandu-ma pe calitate nu cantitate
7. sa fac bani de pe urma lui

AJUTA-MA LA PUNCTUL 2.
DACA TE INTERESEAZA SA FACI BANI PE INTERNET, CE CUVINTE AI ALEGE PENTRU CA SA CAUTI PE GOOGLE?
As vrea primele cuvinte care ati vin in cap, fara sa te gandesti prea mult. De exemplu eu as cauta “afaceri online” sau “cum sa fac bani pe internet”. Scopul sondajului asta  e gasirea celor mai populare cuvinte. Aceste cuvinte vor fi folosite in descriptia blogului, setari, articole etc pentru a promova blogul in popularitate si a atrage trafic.

scrie-le te rog mai jos in comentarii si cand fac milionul il impart cu tine 🙂

mersi
vili

15 Comments

 1. Marinel says:

  Salut Vili ! Am sa fac cercetare de piata cu copii pentru tine si iti trimit concluziile.

 2. Vili says:

  mersi dar as vrea primele cuvinte care ati vin in cap, fara sa te gandesti prea mult. de exemplu eu as cauta “afaceri online” sau “cum sa fac bani pe internet”. scopul sondajului asta e gasirea celor mai populare cuvinte. Aceste cuvinte vor fi folosite in descriptia blogului, setari, articole etc pentru a promova blogul in popularitate si a atrage trafic.
  voi adauga acest comentariu la intrebare pentru a o face mai clara.

 3. Remus says:

  Nu cunosc Bluehost, dar iti recomand Hostgator (nu Gatorhost) 🙂
  Toti astia mari sunt criticati, din invidie.
  Ti-as mai recomanda si un host din Romania, dar tu ai nevoie de unul din America.
  Cuvinte cheie n-am, daca aveam ajungeam si eu milionar :):):)
  Auzi? Ce vrei sa faci cu tema asta cu zeroul si eroul? Ca nu mi-e clar.
  Daca vrei sa ii inveti tu pe altii cum sa ajunga milionari pe net, iti dau un sfat: intai tre’ s-ajungi tu milionar pe net ca sa te creada cititorii. Altfel o sa fii ca profii de la noi, care predau la masterate in business sau pe la MBA-uri (tot aia care ne predau noua economia socialista): n-au facut in viata lor o afacere, dar stiu totul despre asta… Si toti studentii chiulesc de la cursuri.
  Succesuri!

 4. Remus says:

  Aaa, inca ceva legat de hosting: ia-ti un pachet mic, share-uit, pana iti creste traficul. N-are sens sa platesti mult pentru nimic

 5. Vili says:

  Remusache mersi de raspuns. Tema cu “from zero to hero” e o chestie de impuls. mi-a venit pe chelie si am executat-o 🙂 ideea e ca invat afaceri online de la zero si blog despre proces. cine e in aceeasi situatie ca mine poate sa ma copieze si sa colaboreze. Cat despre sfatul tau de a ajunge intai milionar ca sa ma creada cititorii, n-am rabdare asa ca scriu de pe acuma. Plus ca odata ce am facut milionul probabil ca voi avea alte preocupari 🙂

 6. adi says:

  Eu zic “mancare,retete,arta culinara”.Astea mi-au trecut prin cap!

 7. Vili says:

  iar ti-e foame 🙂

 8. Poli says:

  Eu as cauta:
  – work online
  – bani pe net
  – bani online
  sau un mixt intre acestea.

  Astea mi-au venit primele
  Bafta, Vili

 9. Vili says:

  mersi Poli! plus “lucru online”! ok, se incheaga lista:)

 10. Cristina says:

  business online, bani usor de castigat, retete culinare(de cand stau acasa gatesc chestii noi),
  gradina

 11. Vili says:

  mersi Cristinica 🙂

 12. Adi Balagiu says:

  Incearca ,, Cascaval pe net ” sau ,,bani moca” ; N-am inteles exact daca demersul tau se va desfasura in limba romana sau engleza (sau ambele ??)

 13. Vili says:

  in ambele limbi dar proiecte separate. cel romanesc incepe primul. banimoca.com ar face un domeniu de website f. bun, am verificat si inca nu l-a luat nimeni 🙂

 14. Rocs says:

  Cuvinte ce mi se plimba mie prin cap…?????? Hmm?! Sa vedem: sursa, arta, organic, eter, bani, creatie……Sa le asezam un pic: Sursa artei eterice de a crea bani “organici”, sau: arta etericei surse a creatiei banilor, sau: sursa de bani in creatia organica, sau simplificat: arta de a crea bani, sau…..

 15. Vili says:

  Arta de a crea bani…..asta e adanca, are tractiune buna. O bag la cutiuta 🙂

Leave a Comment