May 2010 14

Hai salut!
Daca te intereseaza online business, felicitocuri! Avem un punct comun!
Acesta este un blog despre tranzitia mea de la castigarea existentei prin metode arhaice (lucru ca ursul) la lumea virtuala.
Welcome to my Wild Wild West 🙂
Pornesc de la zero ca si “veleitati” adica nu stiu html, nu stiu cum sa transfer un domeniu, nu ma pricep la websites. Stiu sa caut pe net ce vreau, si am colectat o gramada de informatie de care inca nu m-am atins.
Motive de a scrie blogul:
1. ma tine (mai) responsabil 🙂
2. cand scrii, fixezi ideile mai bine
3. imi place sa impartasesc experienta
4. astept feedback,laude si critici
5. uite asa, de sanchi

la ora actuala am in cap un plan general de genul:
A. trebuie sa clarific de unde plec si unde vreau sa ajung
B. trebuie sa clarific cum ajung acolo
C. trebuie sa masor rezultatele constant si sa ma readaptez pe parcurs
D. trebuie sa-i copiez pe cei care au succes si in timp sa-i intrec

puncte de pornire:
A. de unde plec: am peste 40 de ani, insurat cu doi copii in clase primare, un caine, doi pesti si o broasca testoasa. nu prea mai am nici o satisfactie in preocuparile actuale (un pic de constructii si de imobiliare) si nu mai vreau sa fiu legat de o locatie geografica. Incep sa pretuiesc mai mult experientele de viata decat goana dupa acumulari materiale.
unde vreau sa ajung: $10k pe luna venit net de pe internet, “abolirea” profesiei actuale in 3 ani, lichidare si mutat mai la caldura.
B. cum ajung acolo: nu vreau sa am de a face cu produse fizice, locatie, inventar, facturi, timbre, cutii de carton, customer service, angajati salariati. Initial sunt dispus sa generez venit activ (cat lucrez atatia bani fac) dar scopul final e venitul pasiv (creez un sistem o singura data iar el produce in continuare, indiferent de prezenta mea). Ca idee generala, initial voi face bani pe produsele altora. Scopul final e sa coc eu produsele digitale proprii si sa descompun sistemul in “task”uri simple gen manual de franciza, pe care pot sa le “outsource” pe bani putini, cu personal usor de inlocuit.
C. la subiectul asta inca nu stiu decat ca rezultatele bune trebuie replicate, cele rele inlocuite, si chestia asta trebuie facuta ultrafrecvent
D. John Reese a fost primul care a facut suta de mii intr-o saptamana, John Walker a facut milionul in 24 de ore, Frank Kern a facut 1,4 milioane de para in 54 de minute, Eben Pagan facu 26 de milioane anul trecut. Baietii sunt capabili de seminare de 10k de persoana si se vand ca painea calda. Astia merita investigati asa ca incep cu ei.

Gata ca am treaba! Ne auzim.
PS: comentarii, sugestii, idei sunt binevenite!

Bafta,
Vili

4 Comments

 1. Ioana says:

  Ai uitat ceva, trebuie sa-ti scrii pe lista atuurile pe care le ai. Unul pe care stiu sigur ca il ai este capacitatea de a gasi ce te intereseaza pe net – mare avantaj. Multi se impotmolesc in zeci de site-uri si nu gasesc ce cauta. Tu gasesti informatia dar nu esti sigur ce sa faci cu ea sau gasesti prea multa informatie. Alege-ti 2 sau 3 “subiecte” ONLY care stii ca au avut succes. Cum ai spus si tu, copiaza metoda si focuseaza-te la cum sa o imbunatatesti. In tara asta exista milioane de oameni care nu au habar cum sa caute ceva pe net. Gandeste-te la ce au oamenii nevoie stringenta acum. Exemplu: Job-uri. Foarte cautate sunt job-urile de facut de acasa, mai ales la femei. Aduni informatia si apoi o dai mai departe. Asta a fost doar un exemplu.
  Parerea mea e ca la ora actuala oamenii au nevoie de:
  Job-uri
  Mancare
  Bani
  Bat campii? Habar n-am dar agreez cu tine ca daca te apuci si pui pe hartie ce iti trece prin cap, sansele sunt ca vei reusi sa devii mai organizat.
  So let’s do some brainstorming , shall we?

 2. Vili says:

  Ioana, tocmai ai castigat titlul de primul comentator pe blogul meu! sa-l cinstesti si sa-l aperi cu indarjire 🙂
  revenind la ideea ta, voi studia un pic cum sa gasesc cele mai profitabile nise si voi posta rezultatele. Mersi si vorbim curand!

 3. Cristina says:

  Daca nu mi-o lua Ioana inainte, exact acelasi lucru il scriam si eu… copiezi metoda si o imbunatatesti.
  Si ma gandesc ca apoi voi copia si eu la randul meu, mai adaug niste ingrediente locale si poate vom fi o familie cu succes in acest domeniu.

 4. Ioana says:

  M-am emotionat toata de la onoarea de a fi premianta si am disparut pentru cateva zile. Impotmolita la randul meu in hatzisul internetului acumulez informatii de nu mai stiu unde sa mi le pun, in cap , in carca, in poseta etc.
  Ma duc acum sa mai citesc prin blogul tau sa vad la ce mai pot comenta.

Leave a Comment